Modulariteit is de sleutel tot succes in de hedendaagse markt. Voor uw klant, uw organisatie of voor uw toeleveringsketen. Het is essentieel om uw klanten goed te bedienen en een efficiënte en effectieve productie en supplyketen te organiseren. Dit artikel beschrijft wat modulariteit inhoudt en waarom het zo belangrijk is. We zullen ook bekijken hoe het elk van de afdelingen en partijen op verschillende manieren ten goede kan komen. Tot slot bespreken we enkele uitdagingen die met modulariteit gepaard gaan en hoe u die kunt overwinnen.

De meeste organisaties zijn inmiddels wel bekend met lean. Minder bekend is dat de grondlegger Toyota inmiddels heeft aangegeven dat een juist product ontwerp eigenlijk de basis is voor een goed functionerend productieapparaat en een toeleveringsketen. In het geval van benodigde productdiversiteit is modulair productontwerp zelfs een essentiële sleutel.

De huidige markt vraagt om diversiteit aan specificaties. Om aan deze eisen te voldoen, is een modulair productontwerp van essentieel belang. Een modulair productontwerp verhoogt de kwaliteit, verbetert de efficiëntie in alle afdelingen en in de rest van de keten, en verhoogt de flexibiliteit en de waarde voor de klant. Door uw productontwerp te modulariseren, kunt u van deze voordelen profiteren en tegelijkertijd de complexiteit en de kosten verminderen. Modulariteit is daarbij de basis voor configure to order en het standaardiseren van processen.

Als modules eenmaal goed zijn ontworpen, zijn er veel configuratie mogelijkheden. Dit biedt de klant meer keuze en een grotere kans om het juiste product te definiëren. Voor uw organisatie biedt modulariteit meer efficiëntie en effectiviteit in de productie. Het maakt het ook gemakkelijker om in te spelen op feedback van klanten en snelle veranderingen in markttrends. Wat de toeleveringsketen betreft, zorgt modulariteit voor veel kortere levertijden en lagere kosten.

Modulariteit is de basis voor configure to order

Modulariteit is de basis voor Configure to Order. Bij de Asintik Academy zijn een aantal interessante korte ‘CTO Bites videos‘ over de kracht van Configure to Order.

Geld verdienen met slimme configuraties? Download de whitepaper configure to order: “Met specials kun je geen geld verdienen”. Met implementatieplan in 7 stappen naar configure to order op basis van industriële cases.